Pitate se koliko freona ide u auto klimu vašeg metalnog ljubimca.

Na sajtu mahle.com (kliknite na ime ovog sajta da odete na stranicu) imate mogućnost da to i saznate, kao i druge oznake povezane sa freonom za auto klime.

Sajt je na Engleskom jeziku, ali je ipak lako snaći se. Kada kliknete na ime (link) ovog sajta u prethodnom pasusu, dolazite na njihovu stranicu. Zatim spustite stranicu na dole i dolazite do tabele u kojoj su izlistani automobili i specifikacije vezane za freon i ulje za kompresor. Ako se vaš auto ne nalazi na prvoj strani kliknite na neku od sledečih stranica. Lakše od toga je da upišete model automobila u delu koji je obeležen sa Searchterm.

Sada kada ste saznali koliko freona ide u auto klimu vašeg metalnog ljubimca pogledajte zašto je freon značajan.

Klima uređaj u automobilu je nezamenljiv tokom vrućih letnjih dana, ali kao i svaki drugi uređaj, može doći do kvarova ili smanjenja efikasnosti. Jedan od najčešćih problema sa klimom u automobilu je nedostatak rashladnog gasa poznatog kao freon.

Kada količina freona u sistemu klime padne ispod određenog nivoa, klima uređaj više neće biti u mogućnosti da hladi vazduh u automobilu. U ovom slučaju, potrebno je izvršiti punjenje freona. Postupak punjenja freona se sastoji od nekoliko koraka, a počinje sa proverom količine freona u sistemu klime.

Provera količine freona se vrši pomoću posebnog uređaja za merenje, koji se povezuje sa uređajem za klimu u automobilu. Ukoliko je količina freona ispod određenog nivoa, potrebno je izvršiti dopunu. Međutim, pre nego što se izvrši punjenje, potrebno je otkriti uzrok smanjenja količine freona. Ukoliko postoji curenje u sistemu klime, potrebno je sanirati ga pre nego što se izvrši dopuna freona.

Nakon što je curenje sanirano, vrši se punjenje freona. Ovaj postupak se obično vrši pomoću posebne boce sa freonom koja se povezuje sa sistemom klime u automobilu. Freon se ubrizgava u sistem kroz ventil za punjenje, a količina koja se dodaje zavisi od preporuke proizvođača i količine koja nedostaje u sistemu.

Nakon što je freon ubrizgan, vrši se kontrola količine freona u sistemu pomoću uređaja za merenje. Ukoliko je količina freona u sistemu sada odgovarajuća, klima uređaj će ponovo biti u mogućnosti da hladi vazduh u automobilu.

Važno je naglasiti da je punjenje freona u automobilu posao koji se mora obaviti u specijalizovanim servisima, jer je freon štetan po zdravlje i okolinu. Stoga, ukoliko primetite da vaša klima u automobilu ne hladi kao ranije, ili je potpuno prestala da radi, obratite se stručnom licu u ovom polju kako bi se otklonio problem i osigurala efikasnost vašeg klima uređaja.

Za dalje informacije posetite našu kontakt stranicu.

Auto-servis Vanić