Vulkanizer Obrenovac

Tražite vulkanizera u Obrenovcu?

Želite da zamenite ili zalepite gume?

vulkanizer obrenovac

Bez čekanja prevelikih gužvi, povoljno i pouzdano, možete dobiti sve vulkanizerske usluge kod nas. Osim toga, nudimo i usluge mehanike, autodijagnostike i autoelektrike, kao i pranja i poliranja. Tako možete uštedeti svoje vreme i završiti sve za svoj auto na jednom mestu.

 

U auto-servisu Vanić možete dobiti sve vulkanizerske usluge. Savremena oprema i stručan kadar nam omogućavaju da brzo zamenimo gume na bilo kojem tipu felni bez rizika od oštećenja gume ili felne. Nakon svake zamene pažljivo balansiramo točkove kako bi vožnja bila što bolja. Možemo i zalepiti gume koje su pocepane usled mehaničkih oštećenja.

Zašto je potrebno da vodimo računa o gumama?

Nose svu težinu automobila dok se krećete, ubrzavate, kočite, okrećete se ili bilo šta drugo radite sa autom.

Gume su ispunjene vazduhom i nose svu težinu vozila, u manje i više zahtevnim situacijama. Na primer, kada kočimo težina automobila je pre svega na prednjim gumama. Kada ubrzavamo težina je u velikoj meri na zadnjim točkovima. Adekvatan pritisak vazduha u gumamama i očuvane gume koje su stručno montirane  su zato veoma važni ako želimo da se vozimo bezbedno.

Dobre gume, prilagođene vremenskim uslovima, omogućavaju da se auto kreće stabilno i  bez proklizavanja.

Gume su dizajnirane tako da omogućavaju kretanje vozila . Međutim, gume se različito ponašaju na suvoj i mokroj površini. Značajna je i temperatura kao faktor koji utiče na ponašanje guma. Gume koje odgovaraju vremenskim uslovima sa odgovarajućom dubinom šare obezbeđuju da auto ide u željenom pravcu bez klizanja.

Gume ublažavaju prelazak preko rupa i sitnijih neravnina

Na putevima često možemo naleteti na sitnije neravnine, rupe, izbočine, pukotine i razne druge neravnine. . Naravno, oslanjanje, amortizeri i slično utiču mnogo da vožnja bude prijatna, ali su gume te do kojih prvo dolaze svi udari. Gume koje su u dobrom stanju omogućavaju veću udobnost

Kvalitene gume omogućavaju da skrećete stabilno.

Naravno, da bismo skrenuli, potrebno je usmeriti volan prema željenom pravcu. Ipak da bi auto ostao stabilno na pravcu koji smo zamislili gume igraju važnu ulogu. Kvalitet gume, dubina šare, oblik šare, kao i pritisak u gumi utiču na stabilnost u vožnji.

Dobre gume prenose silu pri ubrzavanju, kočenju i skretanju do tla.

Performanse automobila se često procenjuju po tome kako ubrzava, koči ili koliko je upravljiv. Činjenica je da sve ove sile koje omogućavaju ubrzavanje, kočenje i slično prenose do puta upravo preko guma. Potrošnja goriva takođe zavisi od toga koliko efikasno gume prenose navedene sile na podlogu.